×

De schoonheid van imperfectie. Perfect imperfecte aankleding met geraniums

Echte schoonheid ligt niet in perfectie, maar juist in imperfectie. Dit standpunt wint aan populariteit en komt tot uiting in verschillende interieurtrends, zoals industriële of vintage stijl, de upcycling-trend of het Japanse esthetische concept van wabi-sabi. Het besef dat minder vaak meer is en dat niet alles smetteloos hoeft te zijn, is een op zichzelfstaand onderdeel geworden van de interieurwereld. Het hergebruiken van oude items is niet alleen goed voor het milieu, maar stelt je ook in staat om je eigen (buiten)ruimte te personaliseren. De experts van Pelargonium for Europe (PfE) hebben geraniums opnieuw uitgevonden met dit principe in gedachte. Ze vieren de imperfectie in decoratie en de schoonheid van deze robuuste en veelzijdige plant.

Upcycled geranium wanddisplays

Met een grote verscheidenheid aan bloemen in levendige kleuren zien geraniums er niet alleen prachtig uit in potten en balkonbakken, maar deze gemakkelijk te verzorgen planten zijn ook geweldig voor wanddisplays. Je kunt geraniums opvallend presenteren met creatieve upcycled ideeën voor aan de muur. Oude spaden zijn bijvoorbeeld perfect als rustieke houders voor bloempotten. De vrolijkheid en kleuren van de geraniumbloemen zorgen voor een aantrekkelijk contrast met het roestende metaal en het verweerde metselwerk. Een geweldige eye-catcher met nostalgische charme!

Die frischen Blüten der Geranien bilden einen reizvollen Gegensatz zu dem rostenden Metall und dem verwitternden Mauerwerk. Ein toller Blickfang mit nostalgischem Charme!

Der vertikale Garten im Upcycling-Stil rechts wurde aus einem alten Staketen-Zaun kreiert. Oben an der verwitterten, alten Steinmauer fixiert, hängt der Holzzaun locker herunter und bietet Platz für Töpfe und Körbe. Sie sind mit Haken an den Holzlatten befestigt und mit pflegeleichten Geranien und Kräutern bestückt.

De upcycled verticale tuin aan de rechterkant is gemaakt van een oude houten schutting. Bevestigd aan de bovenkant van een verweerde oude stenen muur, hangt de houten schutting los naar beneden en biedt ruimte voor potten en manden.

Ze zijn bevestigd aan de houten latten met haken en zijn beplant met gemakkelijk te verzorgen geraniums en kruiden.

Een perfect imperfect en bovendien zelfgemaakte muurdecoratie voor iedereen die van het onconventionele houdt en ook waarde hecht aan een duurzame tuin.

De muurdecoratie aan de linkerkant, gemaakt van een houten raam, is een eerbetoon aan de schoonheid van het vergankelijke.

De frisse geraniumbloemen vallen op tegen het oude raam en creëren een levendig accent tegen de verouderende muur.

Een dun lichtsnoer rondom het raamkozijn zorgt voor sfeervol licht op warme zomeravonden.

Patina geraniumpotten

Afgesleten, verweerd, met afbladderende verf of een ruw, verweerd oppervlak: deze bloempotten met veel patina zien eruit alsof ze weleens betere dagen hebben gekend. Juist daarom hebben ze zo’n bijzondere esthetische aantrekkingskracht.

De kale muur op de achtergrond en het sobere decor benadrukken de sobere charme van dit stilleven en laten de natuurlijke schoonheid van de geraniums des te meer opvallen.

Het geraniumarrangement aan de linkerkant benadrukt bewust de esthetiek van het onafgewerkte en het vergankelijke.

De kom in het metalen frame is slechts gedeeltelijk bewust bedekt met mos; dit om het materiaal goed te kunnen zien. Zowel de kom als het frame zien er roestig uit, de muur is kaal.

De delicate witte bloemen van de geranium zorgen voor een vrolijk accent dat contrasteert met de ruwe omgeving en ogenschijnlijk onafgewerkte plantenbak.

Upcycling-Pflanzregal für Geranien

Zu viele Möbel für zu wenig Platz? Kein Problem. Möbelstücke kann man nicht nur neben-, sondern auch aufeinanderstellen. Je unterschiedlicher die Möbel aussehen, desto origineller das Ergebnis.

Dieses außergewöhnliche Blumenregal aus drei völlig verschiedenen Tischen bietet in einem hellen Wintergarten jede Menge Stellfläche für pflegeleichte Topf-Geranien in vielfältigen Farben und Größen. Den Logenplatz auf dem obersten Tisch besetzt eine üppig blühende Hängegeranie.

Tipp: Bei der Auswahl des Standorts des Regals darauf achten, dass Geranien zum Gedeihen reichlich Sonnenlicht und viel Wärme benötigen.