×
2021-geraniums-6000-plants-03

Bloemen, bloemen en nog eens bloemen. Zomer met geranium.

Met een grote verscheidenheid aan kleuren, vormen en maten zijn geraniums ideaal om van elk balkon en terras een bloemenparadijs te maken. Door hun rijke bloei kun je er bovendien ook boeketten of modeaccessoires van maken. Een zomer met geranium betekent bloemen, bloemen en nog eens bloemen.

2021-geraniums-2000-happy-plant-home-09-1

Eindeloze variatie

Er zijn veel verschillende soorten geranium. Het kleurenpalet varieert van wit tot roze en van paars tot oranje. Daarnaast zijn er soorten met tweekleurige bloemen of met patroontjes als strepen en spikkels.

Ook de bloemvorm varieert van enkel- tot dubbelbloemig en van groot tot klein. Sommige geraniumbloemen lijken op een vlinder en andere zijn bijvoorbeeld stervormig.

Kortom, je kunt eindeloos variëren met geranium.

Muur vol bloemen

Geen kale, saaie muren meer… Maak een zomers gordijn van echte bloemen. Knip een aantal bloemen uit de geraniumplant en zet ze in buisjes met water.

Met doorzichtig nylondraad hang je ze aan een decoratieve tak.

Geranium als modeaccessoire

Bloemen als modeaccessoires zijn helemaal hot. En niet alleen op bruiloften. Steek een geranium in je haar, hoed of tas en je hebt meteen een zomerse blikvanger. Wil je bloemen in je haar dragen? Maak de afgeknipte geraniums dan voorzichtig vast aan een grote haarclip. Eventueel combineer je de bloemen met een paar groene takjes van bijvoorbeeld vrouwenmantel. Door hun brede rand hebben strohoeden volop ruimte voor artistieke bloemcreaties.

Je steekt de bloemen eenvoudig inde hoed en om de uitstraling van een bloemenweide te creëren voeg je ook nog wat groene takjes toe. Niet alleen in haar of hoed, ook een eenvoudige schoudertas is snel opgeleukt met geranium bloemen. Zo draag je overal de zomer met je mee!

2021-geraniums-1000-my-freestyle-garden-23-1
2021-geraniums-4000-urban-summer-escapes-05

Zomerboeket

Je kunt van geranium ook zomerboeketten maken. Knip gewoon eens een paar stelen uit de plant. Als je ze combineert met takken uit eigen tuin zoals die van siergrassen en Zeeuws knoopje (Astrantia) heb je al gauw een prachtig veldboeket. Op en top zomers!

2021-geraniums-4000-urban-summer-escapes-04
2021-geraniums-4000-urban-summer-escapes-07

Droogbloemen

Helemaal terug van weggeweest: zelf bloemen drogen en inlijsten. Zorg dat de geraniumbloemen gedroogd zijn en leg ze tussen twee vellen keukenpapier. Daar bovenop zet je bijvoorbeeld een stapel boeken. Dan is het zo’n drie weken geduld hebben, voordat je de bloemen voorzichtig tussen het keukenpapier uit kunt halen. Doe ze in een glazen fotolijst en hang aan de muur. Gebruik je een gewone lijst? Dan kun je de bloemen beter vastlijmen op papier voordat je ze in het frame zet.

2020-geraniums-1400-indoor-garden-05-2
2021-geraniums-3000-colourful-get-together-garden-12-1

IJsbloemen

Lekker genieten van een koel drankje op een zomerse dag? Vul een koelemmer met bijzondere, fleurige ijsblokjes. Je hebt ze zo gemaakt met geraniums! Pluk een paar bloemblaadjes, doe ze in een ijsklontjesvorm, giet er voorzichtig water bij en zet in de vriezer. Als het ijsblokje gesmolten is, drijven de bloemen vrolijk in de emmer. Er is een eenvoudig trucje om heldere, transparante ijsklontjes te maken zodat je de bloemetjes goed kunt zien. Gebruik gekookt water. Als dat afgekoeld is, giet je het in de ijsklontjesvorm. Proost!

2021-geraniums-3000-colourful-get-together-garden-15
2021-geraniums-3000-colourful-get-together-garden-16-1
2021-geraniums-3000-colourful-get-together_Garden-19-1
2021-geraniums-3000-colourful-get-together-garden-20