×

Nathalie: laat de zomer maar komen!

Het koude en natte voorjaar? Nathalie was er, net als de rest van Nederland, helemaal klaar mee en plant zomerse geraniums in haar stadstuin. Het gevolg? De zon begon te schijnen en de eerste zomerse dag was een feit!

Je vindt Nathalie op Instagram als Tamarliving, een verwijzing naar het adres waar ze zo’n vier jaar geleden ging wonen samen met haar man en zoon. Het huis heeft een vrij grote tuin (van 9 x 8 m). Je vindt er onder meer een zwarte overkapping, schutting, donkergrijze tegels en witte plantenbakken. Daar staan uiteraard planten in, maar in de tuin is ook een lange klimophaag, een olijfboom en een gazonnetje. De strakke loungeset maakt het compleet waardoor je in de tuin heerlijk kunt relaxen. Vandaar dat Nathalie nog geen concrete vakantieplannen heeft gemaakt voor deze zomer. Het vakantiegevoel ontstaat vanzelf wanneer de Nathalies tuin in volle bloei staan en het mobiele zwembad een plekje heeft gekregen en de thermometer 25+ graden aangeeft!

Wie op Instagram Nathalies interieur bekijkt, ontdekt dat ze het liefst werkt met een vast kleurpalet. Voor de tuin geldt dat juist niet. Zij kiest voor een kleurenmix waarin roze wel een beetje de voorkeur heeft. Vandaar dat Nathalie ook roze geraniums heeft geplant. Ze staan in de grote witte plantenbakken en zijn gecombineerd met andere tuinplanten. Nathalie: “Een aantal oude planten was echt helemaal verdord en hoog tijd om ze te vervangen. Het planten is een fluitje van een cent. Het grote voordeel van grote plantenbakken is dat de geraniums goed kunnen wortelen. Het zijn namelijk echte zomerbloeiers en -groeiers. Vaak zijn ze aan het eind van de zomer vier keer zo groot. Hoewel de geraniums nu nog maar net met hun bloemen boven de rand uit komen, zal dat over een paar weken anders zijn en zie je de roze bloemen optimaal!”

Wil je net als Nathalie ook deze zomer volop genieten in je tuin of op eigen balkon of terras? Vul dan snel een paar potten of bakken met geraniums. Geef ze regelmatig water en eens per week wat vloeibare plantenvoeding. Wanneer je uitgebloeide bloemen weghaalt, maakt geranium weer nieuwe knoppen aan.

Benieuwd hoe de tuin en het interieur van Nathalie er uitziet? Volg haar dan via Tamarliving op Instagram!