×

Mediterrane tuin van Irene

Irene is sinds 2016 actief op Instagram en laat behalve een prachtig interieur ook regelmatig haar tuin zien. Die ligt op het zuiden en is een vakantieparadijsje. Onlangs ging Irene aan de slag met geraniums waarmee ze het zomerse en mediterrane gevoel van haar tuin extra versterkt.

Vanuit de woning met openslaande tuindeuren kom je op het terras met grote grijze tegels. Die zijn strak afgezet met mooi verweerde bielzen, waar tegen grasplantjes groeien. Vervolgens loop je verder de tuin met mediterrane uitstraling in. Er is een halfronde border met een rand van corten staal. Door de roestkleur krijgt de border, die vol staat met bloeiende planten, een stoere uitstraling. De rand steekt ook mooi af tegen het witte grind. Bij een zonnig zitje staan planten in potten waaronder een vijgenboompje en een -uit Ibiza afkomstige- grote cactus. Qua kleur heeft Irene veel wit in de tuin met hier en daar roze en paarse accenten. En hoewel wit haar favoriete bloemkleur is, koos Irene toch voor rode geraniums. Irene: “Die zorgen direct voor een heerlijk zomers gevoel. Om een optimale mediterrane sfeer te creëren zijn de geraniums in terracotta potten gezet.”

In de tuin staat ook een sfeervol ingerichte overkapping met daar onder een grote lounge hoekbank. In het midden staat een vuurtafel en tegen de houten wand een meubel van celbetonblokken voor houtopslag. Ook in de overkapping staan planten. Langs de daklijst van de overkapping groeit een druif.

De bloemen en planten in de tuin zijn ook ’s avond te bewonderen doordat ze mooi uitgelicht worden via de Philips HUE verlichting.

Benieuwd hoe Irenes huis en de mediterrane tuin er verder uit ziet?

Volg Irene dan via instagram.