×

Linda’s loungehoek met geraniums

In oktober 2021 zijn Linda en haar gezin verhuisd van Ouderkerk aan de Amstel (onder de rook van Amsterdam) naar het prachtige Westerwolde in de provincie Groningen.

Ze waren op slag verliefd op het rietgedekte landhuis met prachtig uitzicht.

De tuin is nog niet echt aangepakt, maar Linda is al wel begonnen met het terras. Daar staan nu een heerlijke loungeset en potten met geraniums natuurlijk!

Door opgelopen zenuwletsel is Linda veel aan huis gebonden. Ondanks deze tegenslag, staat ze positief in het leven en is ze in 2016 gestart met haar blog en Instagramaccount Thathomepage.

En inmiddels zijn er meer dan 16.000 volgers.

Wie een blik werpt op de foto’s, snapt wel waarom! Op Thathomepage vind je alles voor in of om het huis.

De tuin is momenteel nog exact zoals toen het huis werd betrokken. De voor- en zijtuin is onder tuinarchitectuur aangelegd met veel groene struiken en prachtige rododendrons. De achtertuin bestaat uit een terras en een groot gazon. Daar is nu een speeltoestel voor haar dochter neergezet. Verder is er een kas en een tuinschuur die is opgedeeld in twee delen. In de ene helft staat het tuingereedschap, de andere is omgetoverd tot fotostudio.

Linda: “Ik ben dol op onze kas. Vanaf januari is deze in gebruik en inmiddels hebben we al van alles kunnen oogsten! Vooral de spinazie en sla groeiden als een malle! De wortels daarentegen zijn helaas mislukt. Maar dat is het leuke aan je eigen groenten kweken: het is een leerproces! Momenteel groeit er courgette, komkommer, cerise, meloen, bloemkool en Groninger spruitkool. Het is echt een leuke hobby en ik kan het iedereen aanraden.”

Linda heeft het geluk dat haar uitzicht iedere dag een vakantiegevoel geeft. Zeker als er ook nog reeën rondscharrelen op het land achter haar tuin. Wat ook echt een vakantiegevoel geeft zijn de openslaande deuren naar de keuken. Die verbinden binnen en buiten waardoor beide als één geheel aanvoelen. En natuurlijk is de loungebank onmisbaar voor het ultieme vakantiegevoel.

De ideale bloementuin van Linda laat een combinatie van zachte kleuren zien. Linda: “In onze voortuin hebben we veel rododendrons die variëren van lichtroze naar lichtpaars. Daar ben ik heel blij mee. Ik houd niet van felle of harde kleuren. In onze tuin zul je bijvoorbeeld niet snel rode bloemen tegenkomen”

Onlangs kreeg het terras een kleine makeover met een lekkere loungeset en potten gevuld met geraniums. Linda: “Toen een buurman van mijn ouders jaren geleden met pensioen ging, kreeg hij megaveel geraniums. Want ja, hij ging nu achter de geraniums zitten en hij had altijd in een tuincentrum gewerkt. Dat was voor mij het moment dat ik ontdekte hoeveel verschillende soorten en kleuren geraniums er eigenlijk zijn! Ik koos uiteraard voor zachte kleuren. Als we heerlijk loungen dan ruiken we bovendien de zacht zoete geur van de geraniums. Deze zomer gaan we niet naar het buitenland, maar genieten we volop in eigen tuin!”

Benieuwd naar het interieur of de rest van de tuin?

Volg Linda dan Instagram of lees haar blog op www.thathomepage.com