×

Kijkje in de tuin van Washplate

In 2016 kreeg Floor de sleutel van de nieuwbouwwoning en inmiddels woont ze er samen met haar gezin alweer 6 jaar! Op haar Instagramaccount Washplate geeft Floor regelmatig een inkijkje in haar huis en met mooi weer zien we haar tuin gelukkig ook. Onlangs zette Floor de bloemetjes (lees: geraniums) buiten. Hoog tijd om eens kennis te maken met de dame achter Washplate.

Floors tuin is te omschrijven als een Engelse tuin, met veel weelderig groen en zomerbloeiers. De tuin van zo’n 100 m2 is gelegen op het zuiden en heeft meerdere terrassen. Het grote terras ligt pal tegen het huis en daar kun je de hele dag genieten van de zon. Achter in de tuin is een kleiner terras met een pergola waar blauweregen (Wisteria) tegenaan groeit. Hier komt vanaf de middag de zon. Aan de schaduwkant van de tuin staat de trampoline en is een klein werkterras waar geklust kan worden.

Binnenkort wordt de tuin stevig aangepakt. De terrassen worden vernieuwd en er komt ook nieuwe beplanting. Zo komt op de plek van het grote terras een bamboevlonder met eettafel en een fijne zitplek om in het ochtendzonnetje een kopje koffie te drinken. Het nieuwe terras en de paden worden beigekleurig, met lichte kiezels. Door het gebruik van veel lichte kleuren krijg je meteen het zonnige vakantiegevoel in de tuin. Dat wordt nog eens extra versterkt door fijne chillplekjes: een schommelstoel, een hangmat en een tuinhaard.

Floor: “De combinatie paars en wit vind ik prachtig en kleurt zo mooi bij het groen. Ik heb bijvoorbeeld paarse sieruien (Allium), kattenkruid (Nepeta), bosrank (Clematis) en salie (Salvia) in de tuin, maar ook witte pluimhortensia’s (Hydrangea paniculata). En nu heb ik ook witte geraniums (Pelargonium)! En ik dacht eerder dat geraniums alleen roze en rode bloemen hadden… Maar wat zijn er veel soorten en kleuren! Ik heb ze in potten gezet. Die heb ik in een licht beige tint geverfd. Dit ziet er heerlijk zomers uit en combineert heel mooi met witte geraniums.”

 

 

 

 

Wil je meer weten of zien van Floors huis en tuin?

Volg haar dan via Instagram, Pinterest of bezoek www.washplate-interior.nl.