×

De zomertuin van Thera (van Home of Zodiac)

Volg jij Thera van Home of Zodiac al? Zo’n vier jaar geleden ging ze samen met haar gezin wonen in een nieuwbouwhuis. Thera startte toen ook met haar Instagram-account en anno 2023 genieten heel veel volgers van het inkijkje in haar huis en tuin. Als groenliefhebber ging ze ook aan de slag met geranium.

Hoe ziet je tuin eruit?

Onze tuin heb ik zelf ontworpen. Uitgangspunt was een groene buitenruimte te creëren waar je van ‘s ochtends vroeg tot s avonds laat lekker kunt verblijven. De tuin heeft verschillende hoekjes en er is altijd wel een schaduwplekje of fijne plek in de zon. Onder de pergola hebben wij een geborgen plek waar je heerlijk kunt borrelen en eten. De overkapping zorgt ervoor dat we in de avond lang buiten kunnen zitten. De warmte blijft er lekker onder hangen.

 

Hoe belangrijk is groen?

Groene planten en bomen maken voor mij een tuin en deze mogen dan ook absoluut niet ontbreken. Een groene oase zorgt voor rust en harmonie. In onze tuin staan veel vaste bloeiende planten waardoor we van het vroege voorjaar tot in de late herfst kleur in de tuin hebben met bezoek van vlinders en bijen. Ik combineer ze graag met eenjarige bloeiende planten. Paarse en lila bloeiers zijn mijn favorieten voor de tuin omdat ze prachtig met de groene basis combineren. Groen en paars zijn complementaire kleuren, vullen elkaar aan en zorgen voor een sterk contrast, waardoor beide kleuren beter tot hun recht komen. Ik combineer ze ook met witte planten. Dat zorgt voor een fris en verkwikkend gevoel.

 

Voor welke geraniums heb je gekozen?

Op de buitentafel vind ik het juist leuk om te kiezen voor een afwijkende accentkleur zodat het echt een blikvanger wordt en koos daarom voor zalmroze Franse geraniums in een witte pot. Daarnaast heb ik gekozen voor witte staande geraniums. Die staan in een grote potten op het terras bij de twee ligbedden en bij de overkapping. Het fijne van geranium is dat ze bloeien tot ver in het najaar en onwijs sterk zijn. En ze zorgen echt voor een vakantiegevoel. Geraniums doen mij altijd denken aan de zomers in Italië en Frankrijk. De combinatie van een azuurblauwe lucht met bloeiende planten vind ik prachtig.

Meer tuininspiratie? Volg Thera dan op Instagram via @MyHomeOfZodiac of neem een kijkje op haar website studiozodiac.nl.