×

De stijlvolle tuin van Susanne

Susanne van het populaire blog Stijlvol Styling is dol op tuinieren.

Ze omschrijft haar tuin als eigentijds met authentieke elementen. Ze heeft de tuin van a tot z zelf ontworpen. Vorig jaar is die met hulp van een hovenier aangelegd. Hoewel de afgelopen weken vooral regenachtig waren, haalde ze toch de zomer in huis met geraniums. En passant beantwoordde Susanne een aantal vragen.

Hoe zou je jouw tuin omschrijven?

We kozen voor een zwarte kleur voor de buitenkeuken, schuur en pergola. Dat zorgt dat de planten extra mooi naar voren komen. Zwart en groen geven een mooi contrast.

Op de terrasvloer liggen grijze keramische tegels en die hebben we gecombineerd met een looppad van oudhollandse klinkers in warme roodtinten. Het pad wordt onderbroken door een bruggetje, want we hebben ook een vijver.

We hebben verschillende terrassen. Op een kunnen we heerlijk loungen en op het andere staat de buitenkeuken en daar kunnen we dus heerlijk buiten eten. Doordat we twee terrassen hebben, kunnen we altijd kiezen of we in of uit de zon willen zitten.

Wat mag er niet ontbreken in jouw tuin?

Veel groen! Om de tuin staat een schutting van antraciete betonpalen, hout maar ook hederahagen. Achterin de tuin hebben we een eigen kruidentuin en moestuin aangelegd waar we nu al dankbaar gebruik van maken. Verder hebben wij een grote rechte vijverbak met verschillende waterplanten en grote borders vol groene en bloeiend planten. Ook het dak van de schuur is voorzien van sedumplanten. Onze tuin is een echt paradijs voor bijen en vlinders!

Dat wordt alleen nog maar meer, want omdat we hier pas vorig jaar zijn komen wonen, is de tuin nog in ontwikkeling en de beplanting nog relatief jong. Elk jaar worden de planten groter en hebben we ook meer bloei! Behalve dat groen onmisbaar is in de tuin, houden we van buiten zitten en eten. Een fijne loungeset, vuurkorf en goede bbq mogen dus ook niet ontbreken.

Vakantiegevoel in eigen tuin?

Door zomerse beplanting en styling.

We hebben ook mooie verlichting, goede zonwering en comfortabele tuinmeubelen waarop je met plezier van de zwoele zomeravonden kunt genieten.

Ook buitenkaarsen en sfeervolle verlichting vind ik erg belangrijk om in tuin juist ook in de avond al snel een vakantiegevoel te creëren.

We hebben nog niets gepland voor deze zomer en bekijken hoe de pandemie zich ontwikkelt. Als we gaan, dan reizen wij het liefste af naar Zuid-Frankrijk, maar gelukkig hebben wij een mooie tuin en is een staycation ook prima!

Favoriete bloemkleur?

Ik heb niet zozeer een favoriete bloemkleur, maar vind het wel van belang om kleuren op elkaar af te stemmen. In onze tuin staan veel paarse bloemen gecombineerd met verschillende wit, rood en roze tinten. Toen ik op zoek ging naar geraniums voor onze tuin heb ik mij echt verbaasd over de vele soorten, kleuren en geuren! Ik heb gekozen voor Franse geraniums in zalm en roze tinten. Ook hebben we geurgeraniums. Die hebben weliswaar minder bloemen maar ruiken heerlijk en met name de citroengeraniums schijnen muggen te weren…! Omdat de geraniums die ik gekozen heb mooi bont blad hebben, verschillende bloemvormen en kleuren hebben, maakte ik een combinatie met moderne potten in beige en grijstinten. Dat geeft een frisse, eigentijdse look en zorgen ervoor dat het niet te druk wordt.

Benieuwd naar het blog van Susanne? Kijk dan op www.stijlvolstyling.com of volg via Instagram en Facebook .

Fotocredits: Stijlvolstyling.com