×

De relaxtuin van Sevencouches

Mardou runt het populaire blog Sevencouches. Na een rigoureuze tuinverbouwing vorig jaar ziet ze er naar uit om deze zomer vakantie te vieren in eigen tuin. Onlangs zorgde ze voor extra fleur met bloeiende geraniums. Een goede aanleiding om Mardou een aantal vragen te stellen over haar (prachtige!) tuin.

Wat is jouw stijl?

Mijn stijl is een mix van natuurlijke materialen, lichte kleuren en tweedehands vondsten. De basis is rustig, een beetje Scandinavisch met veel rotan en hout. Vanuit die basis kan ik alle kanten op. Waar ik binnenshuis vooral voor droogbloemen en pampasgras kies, mag het buiten echt een groene oase zijn. Ik ben gek op de natuur en ben sinds vorig jaar bezig om een duin/strandgevoel neer te zetten buiten.

Hoe ziet jouw tuin eruit?

Ik woon in een hoekhuis uit 1969 en ben gezegend met een voor- zij- en achtertuin. In de voortuin zit ik eigenlijk nooit, maar ik wil wel graag dat die er netjes uitziet. De zij- en achtertuin vormen een soort L. Vanuit het huis kijken we uit op de veranda, en vanaf de veranda overzie je de hele tuin. Ik heb over de breedte van de tuin gras laten leggen, om de achtertuin en zijtuin met elkaar te verbinden. Vanaf de achterdeur tot de voorkant van het huis loopt een pad. Daaraan grenzend hebben we twee terrassen gebouwd die omgeven worden door borders. Ook hebben we een trampoline ingegraven waar bamboe omheen groeit.

Heb je een favoriete tuinplant?

Grassen! Daar ben ik dol op, van een grasveld tot siergrassen: de tuin staat er vol mee. Verder hou ik van hoekjes maken en groepeer ik graag dezelfde planten bij elkaar in een border om een gevoel van rust en eenheid te creëren.

Hoe zorg jij voor een vakantiegevoel in eigen tuin?

Mijn man en ik hebben recent de muur van de garage gestuukt om een beetje een oosters, mediterraan sfeertje te creëren. In combinatie met grote, oude potten gevuld met witte oleanders ontstaat gelijk een vakantiesfeertje. En als het weer het toelaat hang ik gordijnen aan de pergola. Dat is echt de kers op de taart.

Wat is jouw favoriete bloemkleur?

Ik ben dol op wit – en ook in de tuin is dat niet anders. Witte bloemen geven mij op de een of andere manier altijd een vakantiegevoel. Ik wil ook nog weleens voor een zachtroze tint kiezen. Geraniums hebben hele frivole, speelse bloemetjes. Ik vind de weldaad aan groen in combinatie met de vorm van de bloemen heel mooi. Ze passen perfect in mijn tuin. Ik heb gekozen voor de Oostenrijkse hanggeranium, die doet me altijd denken aan onze bergvakanties naar Oostenrijk, waar de plant vaak aan de balkons hangt. Daarnaast krijgt deze plant een zee aan bloemen en dat is natuurlijk fijn voor bijen en vlinders. Door het koude voorjaarsweer van de afgelopen weken, laat een uitbundige bloei nog even op zich wachten.

Maar als straks de zon eindelijk gaat schijnen en de temperaturen omhoog gaan… komt het vast helemaal goed. De geraniums heb ik geplant in een oude, hoge kruik. De combinatie van de doorleefde pot met het groen vind ik heel geslaagd. Ik heb goede hoop dat de plant straks uitbundig over de pot heen gaat ‘kruipen’. En als je me zoekt… ik zit deze zomer heerlijk achter de geraniums!

Wil je meer weten en zien van Sevencouches? Volg het blog op www.sevencouches.nl of via Pinterest en Instagram.