×

Bloemrijke tafels: Tafeldecoraties met geraniums

Bloemdecoraties zorgen op elke tafel voor een feestje. Kies daarom voor een uitbundig bloeiende plant zoals de geranium. Heb je onverhoopt onvoldoende plek om een grote bloempot als centerpiece op tafel te zetten? Knip dan gerust een paar bloemen uit de geranium en maak kleine decoraties. Bijvoorbeeld in mini-vaasjes of als bloemrijke servetringen.

Picknicken

Een weldadige, nonchalante picknicktafel: plaats op een vloerkleed een lage tafel met zitkussens op het gazon. Dek de tafel met felgekleurde geraniums (geknipt uit de plant) in verschillende glazen vaasjes, flesjes of potjes. Leg op elk bord een geraniumbloem. Met zo’n fleurig begin, wordt elke picknick bij voorbaat een feest!

Geraniums zorgen voor een zomerse sfeer op tafel. Het wordt extra feestelijk met een paar details. Voeg bijvoorbeeld een paar afgeknipte geraniumbloemen toe aan servetringen.

Tip: er zijn ook plastic buisjes met een rubberen deksel met daarin een gaatje voor een bloemsteel. Je vult ze met water en steekt de geranium er in. De bloem blijft langer goed en het geheel is lekvrij.

Geraniums zijn verkrijgbaar bij onder meer tuincentrum en bloemist.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op onze Facebook en Instagram.