×
Geurende geraniums in potten met krijtbordverf op de vensterbank

7 eenvoudige upcycling-ideeën voor individuele geraniumpotten

Doe-het-zelvers opgelet: hier zijn enkele eenvoudige en snelle upcycling-ideeën voor oude bloempotten. Als je geraniums toevoegt, zijn het geweldige geschenken.

Heb je thuis stapels oude bloempotten die te mooi zijn om weg te gooien, maar er niet meer op hun best uitzien? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In deze post geven we je zeven upcycling-ideeën om oude bloempotten in een mum van tijd een tweede leven te geven. Maak je geen zorgen, je hoeft geen knutselprofessional te zijn om ze te maken. 😉 Laten we beginnen! We worden niet veel gelukkiger dan creatief bezig te zijn met bloemen. 😊

Het upcyclen van oude potten heeft nog veel meer voordelen:

  • Je creëert unieke, onderscheidende items.
  • Een geranium in een zelfontworpen pot is een fantastische tafeldecoratie en een leuk cadeau.
  • Het creëert ruimte in de kelder of garage.
  • Je bewijst het milieu een plezier door de wegwerpcultuur af te wijzen.
  • Je bespaart geld (als je over de benodigde materialen beschikt).

Overtuigd? Kijk dan welke van onze zeven DIY-ideeën je het leukst vindt en ga direct aan de slag! 😊

DIY-idee 1: Geraniumpot voor strandliefhebbers

Hou je van de zee en het strand? Dan is deze nautische blikvanger het perfecte knutselproject voor jou! Alles wat je nodig hebt is een eenvoudige, vierkante pot, schelpen en slakkenhuizen, een heet lijmpistool met lijm en een geranium.Het is simpel: maak de schelpen en slakkenhuisjes goed schoon en lijm ze dicht op elkaar op de pot met hete lijm.

Zet de geranium erin en klaar!Kun je niet naar de kust om je eigen schelpen te verzamelen? Je kunt ook schelpen en slakkenhuisjes kopen. Met een prachtige edele geranium is deze zelfgemaakte schelpenpot het ideale cadeau voor strandliefhebbers. 😊

DIY-idee 2: Geraniumpot voor natuurliefhebbers

Hou je van de landelijke stijl? Dan bevalt deze DIY-pot je zeker. Je maakt het snel en gemakkelijk zelf. Je hebt een terracotta pot nodig, een bos gedroogde tarwe (verkrijgbaar bij bloemisten of handwerkwinkels), een heet lijmpistool met lijm, een schaar en jutetouw.

Hier is hoe het te doen: Snijd de tarwe en steek aren rondom de terracotta pot. Tip! Begin onderaan. Deze kunnen verschillende lengtes hebben om het er interessanter uit te laten zien.

Meet de omtrek van de bodem van de pot en vermenigvuldig dit met twee. Knip negen stukken jutetouw van dezelfde lengte en bind ze allemaal aan één uiteinde samen.

Neem drie strengen in een bundel en maak een vlecht van de drie bundels van drie. Plaats dit rond de bodem van de pot als een decoratieve rand en bevestig het met hete lijm.

Doe als laatste de geranium in de pot en zet deze op tafel. Klus geklaard 😊! Als je daar zin in hebt, kun je ook bijpassende servetringen maken van geweven jutetouw.

DIY-idee 3: Geraniumpot voor liefhebbers van een rustieke, natuurlijke uitstraling

Ben je meer een rustieke natuurliefhebber? Wat dacht je dan van deze decoratieve geraniumpot? Alles wat je nodig hebt is een oude pot, rechte takken, een heet lijmpistool met lijm en een zaag.

Deze geraniumpot is ook snel en gemakkelijk te maken: snij de takken in stukjes van verschillende lengtes (niet korter dan de hoogte van de pot) en lijm ze met hete lijm stevig op de pot totdat deze helemaal bedekt is. De grootste uitdaging bij dit knutselproject is om de juiste dikte van de takstukken te kiezen, zodat de pot helemaal bedekt is.

DIY-idee 4: Geraniumpot voor schoonheidsliefhebbers

Deze DIY-pot is ideaal voor jou als je een rijke voorraad nagellakken in verschillende kleuren hebt en graag creatief bezig bent. Voor dit snelle en gemakkelijke doe-het-zelf-idee heb je schone witte potten nodig, nagellak in verschillende kleuren, houten stokjes om te roeren en een grote kom of bak gevuld met water.

Zo doe je het:  giet water in een kom, druppel nagellak in verschillende kleuren en roer voorzichtig met de houten stok om een ​​interessant patroon te creëren. Trek de pot vervolgens een keer snel door het water en draai hem totdat het hele oppervlak nat is. Laat de pot uitlekken en drogen. Klus geklaard 😊!

DIY-idee 5: Geraniumpot voor hobbyliefhebbers

Hou je van handwerken? Dan bevalt dit wollen pot arrangement je zeker. Voor deze zelfgemaakte wollen pannenlap heb je een pot, viltwol, grof draadgaas en een schaar nodig.

Zo doe je het:

Leg het gaas losjes om de pot om de maat te bepalen die je nodig hebt en knip het op de juiste hoogte en lengte af. Rijg vervolgens het wol draad voor draad door het gaas. Voel je vrij om de afstand te variëren om het eindproduct er interessanter uit te laten zien. Als het hele gaas bedekt is met wol, hoef je alleen nog maar de twee uiteinden van het gaas aan elkaar te bevestigen en de geranium en pot in de doe-het-zelf hoes te plaatsen.

DIY-idee 6: Geraniumpot voor boho-fans

Deze kleurrijke DIY-potten in boho-stijl maak je in een handomdraai. Nog sneller gaat het als je gekleurde plastic potten als basis gebruikt.

Naast de potten heb je hete lijm, pomponversieringen, vlechtwerk en andere decoratieve versieringen en linten nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de potten te versieren zoals jij wilt. Makkelijker kan het niet! 😊

In plaats van gekleurde plastic potten te gebruiken, kunt u natuurlijk ook oude terracotta potten gebruiken en deze schilderen in de kleur van jouw keuze.

DIY-idee 7: Geraniumpot voor hobbykoks

Ben je dol op koken of wil je iemand die van koken houdt cadeau doen? Dan is deze DIY geurende geraniumtuin voor de vensterbank het perfecte knutselproject voor jou. Je hebt verschillende geurende geraniums, terracotta potten, een kwast, plakband, krijt- en schoolbordverf nodig in de kleuren van je keuze.

Zo doe je het: Tape de bovenranden van de potten. Schilder ze vervolgens met schoolbordverf en laat ze drogen. Wacht tot de vernis droog is, verwijder de tape en schrijf met krijt op de potten.Wil je nog meer DIY-ideeën? Klik hier voor ons volgende bericht.

U kunt ons ook bezoeken op  Facebook, Pinterest en Instagram

Geurende geraniums in potten met krijtbordverf op de vensterbank