×
DIY table with geraniums on roof terrace in city

6 fantastische ideeën voor bloeiende doe-het-zelfmeubels met geraniums

Met doe-het-zelf meubels en geraniums creëer je je eigen bloeiende buitenoase. Ontdek hier fantastische doe-het-zelf-ideeën met gedetailleerde instructies!

Het buitenseizoen gaat bijna beginnen! Zonneschijn en milde temperaturen zorgen voor een goed humeur en lokken ons naar buiten. Hoog tijd om uw terras, balkon en tuin klaar te maken zodat je de komende maanden volop kunt genieten. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet met een beperkt budget. Met zelfgemaakt tuinmeubilair en kleurrijke geraniums tover je elke ruimte om in een kleurrijk paradijs! 😊

Hier kun je erachter komen:

– Wat zelfgemaakte tafels, stoelen en planken zo aantrekkelijk maakt.- Waarom geraniums perfect zijn voor bloeiende oases van welzijn.- Welke gereedschappen je nodig hebt om je eigen meubels te bouwen. We presenteren ook zes geweldige doe-het-zelfmeubels die je bloeiende paradijs een unieke uitstraling geven. Gedetailleerde stapsgewijze instructies en beschrijvingen helpen je bij het maken van de meubels. We hopen dat je geniet van het proces!

Klik hier om direct naar de DIY-ideeën te gaan.

Wat maakt zelfgemaakte meubels zo aantrekkelijk?

Zelf iets maken is leuk en geeft een groot gevoel van voldoening.- Je kunt jezelf uitdrukken door jouw meubels precies zo te ontwerpen zoals je dat wilt.- Wanneer je oude meubels of materialen hergebruikt (upcycling), doe je het milieu een plezier. Dit soort doe-het-zelfmeubels is duurzaamheid in actie. 😊

– DIY is meestal goedkoper dan kopen.

En waarom geraniums?

Bijna geen enkele andere zomerbloem bloeit zo mooi en zo lang.

– Geraniums zijn gemakkelijk te verzorgen en zijn ook geschikt voor beginnende tuiniers.

– Ze kunnen extreme hitte of tijdelijke droogte aan.

– Geraniums zijn niet gevoelig voor ziekten en plagen.

– Ze zijn er in vele kleuren en groeivormen, en met een grote verscheidenheid aan bloemen en bladeren.

Geraniums hebben echter veel zonlicht nodig om goed te groeien en veel bloemen te produceren. Als potplant zijn ze daarom alleen geschikt voor zonnige tot halfschaduwrijke standplaatsen. Maar ook als je geen geschikte plek hebt, hoef je niet zonder geraniums te doen. Gebruik in dit geval gewoon snijgeraniums om te genieten van de kleurrijke bloemen! 😊

Welke hulpmiddelen heb je nodig?

Je hebt geen volledig uitgeruste werkplaats nodig om je eigen meubels te bouwen. Goed gereedschap is natuurlijk een pré. Voor de meeste van deze projecten is de volgende basisuitrusting voldoende:

-Hamer

-Zaag

-Draadloze boor

-Tang

– Heet lijmpistool met hete lijm

-Schroeven en spijkers

– Borstels en verf

Ideeën voor zelfgemaakte meubels met geraniums

DIY-idee 1: Relaxbank met geraniums

Voor deze bloemenbank heb je geen doe-het-zelf-kennis nodig, alleen houten planken en gasbetonblokken uit de bouwmarkt. Verder heb je nodig: acrylverf, een spons, plastic handschoenen, schilderstape, potgrond, geraniums, tuinvlies en een schaar.

lant kleurrijke geraniums in de betonblokken. Als de blokken meer dan 20 centimeter in doorsnee zijn, kun je naast de geraniums een tweede zonminnende bloem toevoegen. Wil je meer weten over hoe we de bank hebben gemaakt? Bekijk dan onze video. 😊

DIY-idee 2: praktisch ladderrek met geraniums

Deze doe-het-zelf plank gemaakt van een ladder en planken biedt veel ruimte voor geraniums en andere dingen. Het kan gebruikt worden als roomdivider of privacyscherm. Je kunt het eenvoudig zelf bouwen – vooral als je het hout voor je laat zagen bij de bouwmarkt.

Je hebt nodig: een trapladder, drie tot vier planken (16 mm), een accuboormachine, eventueel een decoupeerzaag, schuurpapier, een passer, een potlood en een liniaal, evenals verschillende terracotta potten en geraniums. Je kunt de planken het beste op maat laten zagen als je ze bij de bouwmarkt koopt.

org ervoor dat ze iets smaller zijn dan de sporten van de ladder en lang genoeg om 20 tot 30 centimeter voorbij de zijkanten van het ladderframe uit te steken. Zo is er voldoende ruimte voor de geraniumpotten.

Bepaal waar je elke geraniumpot wilt plaatsen en gebruik een passer om de cirkelvormige uitsparingen op de planken te markeren waar de potten komen te hangen.De diameter van de gaten moet ongeveer een centimeter kleiner zijn dan de diameter van de bovenzijde van de potten.

De makkelijkste manier is om de uitsparingen bij de bouwmarkt te laten uitzagen. Als je een puzzel hebt, kun je het zelf doen. Je kunt het beste eerst gaten boren met de accuboormachine, zodat je het zaagblad door de plank kunt duwen. Afhankelijk van de breedte van de plank kun je een grotere geraniumpot in het midden van de plank zetten of twee kleinere potten naast elkaar. Bij twee potten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is tussen de gaten.

DIY-idee 3: Upcycled tafel gemaakt van autobanden

Voor deze kleine tafel heb je twee gebruikte autobanden, acrylverf, een rond OSB-plaat, een accuboormachine en schroeven nodig. Maak de banden eerst goed schoon en spuit ze daarna in de kleur naar keuze.

Bij lichte kleuren moet je het spuitproces waarschijnlijk meerdere keren herhalen totdat de donkere kleur niet meer doorschijnt. Je kunt de OSB-plaat het beste bij de bouwmarkt op maat laten zagen. Bevestig het met schroeven zodat het niet wegglijdt.

DIY idee 4: hangende wandplank in boho stijl

Deze wanddecoratie in boho-stijl is net zo geschikt voor overdekte buitenruimtes als voor binnen! De DIY plank maak je eenvoudig zelf. Je hebt een tak, een plank, een boor, jutetouw, macramégaren, houten kralen, een schaar, een geranium en andere decoraties nodig om de plank te vullen. Merk op dat de tak iets langer moet zijn dan de breedte van het afgewerkte wandkleed.

Hier is hoe het te doen: Knip eerst een stuk jute touw en knoop het aan de uiteinden van de tak. Hier ga je later de muur hangen. Knip vervolgens meer jutetouw en macramégaren op de gewenste lengte en leg het in bundels van drie tot vijf stukken in lussen over de tak. Haal vervolgens de touwtjes en het garen door de lussen en trek aan.

Vlecht enkele bundels in vlechten en leg een knoop aan het einde van elke vlecht. Laat bij sommige bundels de afzonderlijke touwtjes losjes hangen. Bind andere bundels op verschillende hoogtes samen met verschillend gekleurd touw of kralen. Laat de buitenste bundels aan beide zijden van de muur voorlopig onafgewerkt hangen.

Zaag de plank op de gewenste breedte van het wandkleed en boor een gat in alle vier de hoeken. Verdeel vervolgens de buitenste bundels en steek de helft van het touw door elk van de voorgeboorde gaten. Knoop vervolgens de touwtjes onder het bord zodat de knopen het recht en op zijn plaats houden. Hang tot slot het wandkleed op en plaats een geranium in pot op de plank. 😊

DIY-idee 5: Upcycled hangende plank voor in de tuin

In een paar simpele stappen maak je van een oude stoel deze hangende plank. Je hebt een oude houten stoel nodig, een zaag, een accuschroevendraaier met schroeven, waterdichte spuitverf, stevig touw om op te hangen en een geranium in een pot.Demonteer eerst de stoel volledig. Zaag vervolgens de zitting in het midden door en schroef de voorste helft aan de rugleuning zodat de rand van de zaag aan het zicht onttrokken is. Spuit vervolgens de plank in de kleur naar keuze, hang hem op met het touw en zet de geranium erop. Tips voor de juiste locatie vind je hier.

DIY-idee 6: Buitentafel in verticale tuinstijl

Deze prachtige buitentafel is veel gemakkelijker te maken dan je zou denken.Je hebt een eenvoudige draadmandtafel nodig met een afneembaar houten blad, lintstof, potgrond, geraniums, sla, kruiden en andere planten naar keuze, een schaar en aluminiumdraad.

Hier is hoe het te doen: verwijder het tafelblad en bekleed de binnenkant van de draadmand met de lintstof met behulp van aluminiumdraad. Vul vervolgens het onderste deel van de mand met potgrond. (Als de mand erg groot is, kunt u aarde besparen door een stevig voorwerp zoals een houten blok in het midden van de mand te plaatsen). Snij kruisvormige gaten in de stof in het midden van de draadopeningen en vergroot ze met je vingers zodat je de wortelkluiten van de planten er doorheen kunt steken. Als je vooraf overtollige aarde van de kluiten verwijdert, kun je ze makkelijker door de gaten krijgen. Beplant vervolgens de buitenkant van de draadmand met geraniums, kruiden en andere zonminnende planten. Laat altijd minimaal 20 centimeter ruimte tussen de planten. Begin onderaan te planten en werk geleidelijk naar boven totdat de volledige hoogte van de mand is geplant. Plaats vervolgens het tafelblad terug op de mand. Dat is het! Om water te geven, verwijder je eenvoudig het tafelblad.

Je kunt ons ook bezoeken op Facebook, Pinterest en Instagram